ROPE ACCESS DK

 

Sjælsø Alle 7G

DK 3450 Allerød

  4059 2025

  allan@ropeaccess.dk

 

 

Historien om Rope Access

Betegnelsen Rope Access, som er engelsk, kan oversættes til “rebadgang” eller “adgang eller tilgang til et arbejdssted via reb”.

På dansk er der flere forskellige navne; erhvervsklatring, arbejdsklatring, bygningsklatring, industriklatring eller industrielklatring.

Vi har valgt at kalde det arbejdsklatring, da ordet tydeligere beskriver et stykke arbejde udført via klatring.

I arbejdsklatring bruges rebene til at arbejde i, dvs. man hænger med kroppens fulde vægt i rebet mens der arbejdes, mens man i bjerg- og væg-klatring bruger rebet til sikring ved et fald.

I arbejdsklatring skal der endvidere benyttes et back-up reb, altså et sikringsreb i tilfælde af, at arbejdsrebet fejler.

Arbejdsmetoderne har været kendt i store dele af verden siden starten af 1980´erne specielt på boreplatforme, hvor der er et stort behov for vedligeholdelse på et begrænset areal.

Tidligere anså man arbejde fra reb som værende useriøst, men verdens største brancheorganisation www.irata.org har udviklet arbejdsklatring til sit eget fag, med høje krav til sikkerhed, udstyr og selve arbejdets udførelse.

Arbejdsklatring er en enkel og fleksibel – men samtidig effektiv tilgangsmetode, der er mere pladsbesparende og time-cost effective end traditionelle lifte, kraner og stilladser. Med baggrund i de enkle rebteknikker, der er en del af arbejdsklatring, kan der med kort varsel opsættes, flyttes og nedtages midlertidige rebsystemer.

Tænkes der samtidig på den mængde diesel som kraner og lastvognslifte brænder af, kan arbejdsklatring eller industriklatring faktisk betegnes som værende den klart mest CO2 venlige metode ved arbejde i højderne.

Rope Access er klatring med avanceret klatreteknik og med moderne klatreudstyr – Rapelling er en del af de klatreteknikker som man bruger. Rapelling er betegnelse for nedfiring med reb, et udtryk der stammer fra bjergklatring

Sikkerhed ved Rope Access – arbejdsklatring

Erfaring inden for rope access er alfa omega, og der stilles store krav til klatrerens og andres sikkerhed på et arbejdssted. Opgaverne kan variere meget og med stor forskellighed i rigningen af de reb vores folk skal hænge i. Sikkerheden for os er én ting, men også almindelige mennesker eller andre arbejdsgrupper på byggepladser der ofte passerer forbi nedenfor, skal der tænkes på. Specielt ved arbejde på gamle bygninger i indre byer, skal man være opmærksom på de mindste detaljer ved bygningen samt arbejdets planlægning og udførelse.

Rope Access dk var det første arbejdsklatringsfirma i Danmark og det første firma, der introducerede og implementerede Iratas guidelines i 2003. Med den store forespørgsel på certificeret og kvalificeret arbejdskraft har vi bygget Danske Rope Access Firmaers Organisation, der læner sig op ad Irata Guidelines på 250 sider. På onshore opgaver i DK, hvor der ikke er specifikt krav om at benytte IRATA level 3 personale, benytter vi DRAFO/SPRAT/FISAT/SOFT supervisorer på mindre sikkerhedskomplekse opgaver. Ved større og komplekse opgaver, eller hvor kunden foreskriver Irata certificering kan vi med kort varsel rykke ud med op til 20 medarbejdere, herunder 5-10 Irata supervisorer.

Firmaets indehaver har 13.000 timer som klatrer, Supervisor og Rope Access Manager. Sammen med dygtige klatrere og håndværkere er Rope Access.dk garant for sikkert arbejde på høje og utilgængelige bygninger, onshore såvel offshore. Vi har siden start i 2002 haft 0 ulykker samt 0 sygedage som følge af skader eller småskader.

Sidebar
allan@ropeaccess.dk 40592025